Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit kell tudnunk a 2-es számról?

2017.02.01

 

A 2-es szám a HOLDat képviseli.  A Földhöz ez a bolygó van a legközelebb, de nincsen saját fénye, a Nap által lesz látható. Emiatt képviselője másokon keresztül, a háttérben érvényesül. Kedves, szeretetteljes ember. Ő az ideális anya, aki kiváló ösztönével együtt érző, szolgálatkész, viszont gyakran befolyásolható. Érzelmes, igazi SZÍVember. Számos művész kerül ki közülük. Kiváló médium, aki érzékeny idegzete miatt kibillent állapotában túlzottan érzelgős, határozatlan, hamar pánikba esik. Nagyon fontos számára, hogy elismerjék igyekezetét, amit a háttérben tesz. A saját gondjai helyett ugyanis mindig másokét akarja megoldani. Igazi macskatípus: ha rossz a gazda, odébb áll.

A 2-es ember nem szereti a konfrontációt, ezért inkább mindenkivel egyetért. Ellenben ha megjátssza magát, könnyen lebukik: „felszalad” a hangja. (Magasabb hangon beszél, mint egyébként.) Előszeretettel manipulál és kipletykál másokat (gyakran ennek nincs is tudatában), de a véleményét nem mondja meg szemtől szembe. Gyanakodjunk, ha mindenben egyetért velünk egy 2-es személyiség! Tanácsokat szívesen ad, de nem tud nemet mondani. Problémamegoldásban nem áll a helyzet magaslatán. Alacsony az önértékelése, így aztán magából csinál áldozatot. Másokat szolgál, erőn felül segít, mert annál fontosabbnak érzi magát, minél nagyobb szükség van rá. Szolgálatával zsarolja ki a szeretetet. A közvetlen környezete jobban érdekli a világ dolgainál. A saját szükségleteit nem ismeri el, mégsem bírja a kritikát. (Ha kritikát kapsz és fáj, akkor az igaz!) Sértődékeny, büszkén elutasítja a segítséget. Ha azonban nem kapja meg, amit akar, nem vesszük észre a kötődését: rendkívül bosszúálló, durva és alattomos is tud lenni.

Képtelen párkapcsolat nélkül élni, lételeme a másikról való gondoskodás. Nem tudnak szakítani, elengedni (főleg a hölgyek). Birtokló, féltékeny típus, aki szinte megfojtja szeretetével a másikat. Gyermekkorára az anyai dominancia jellemző, az apa valamiért nem foglalkozik a gyermekével vagy kiesik a kapcsolatból. (Válás, haláleset, sok munka, alkoholproblémák stb.) A gyerek próbálna kötődni az apjához (a lányok amúgy apuka kedvencei), mert állandó konfliktusban van a határozott anyjával. Egy idő után inkább elfojtja érzelmeit. A 2-es lány későn megy férjhez, későn is szül, mert úgy gondolja: anyának lenni nem jó.

Szülőként odafigyel a gyermekére, gyengéden bátorítja. Sokat játszik vele, de örökké aggodalmaskodik is.  A Hold-férfi örök gyerek, még apaként is. Későn érő típus, rendkívül befolyásolható. Vagy túl korán, vagy túl későn nősül. Mindkét esetben az erős anyai hatás miatt. Választottjával azonban nem jön ki az édesanyja. A válás és az agglegénység egyaránt jellemző a 2-es férfiakra.

Betegségre hajlamos testrészei: mell, hónalj, öl, vese, gyomor, a férfi bal szeme, a nőnek pedig a jobb.  Holdminőségre utaló jel, ha egy hölgy elégedetlen a melleivel (akár kicsi, akár nagy), meddősége lelki gondokra vezet vissza. 

Jellemző állata: nyúl, macska, tehén, rák, béka

2-es gyerekkori személyiségjegyeket hord magában, aki februárban vagy novemberben született. (Utóbbi az eszét is használja az érzelmek mellett. Férfiasabb a többi 2-esnél. Karrierista, aki végletekben éli az életét.) Felnőtt korára jellemző a 2-es szám hatása, ha 2-án, 11-én, 20, 29-én született. 2-es küldetéssel született minden 11, 20, 29, 38, 47-es egyén. ( A születési évet, hónapot, napot egyesével összeadjuk, és egyetlen számra redukáljuk. Pl.: 1962. 03.26.= 29=11=2)

Akinek az aktuális éve 2-est ad ki, életében minden lelassul. Akadályok nélkül semmit nem tud elintézni, akár segítségre is szorulhat. Anyagi „sikereket” behajthat (csőd nem várható, de annyi pénze lesz, amennyire szüksége van), viszont sok lesz az irigye és a pletykák is megnehezítik ezt az évét. 2-es esztendőben ne erőszakoskodjunk, inkább forduljunk a családunk felé. Nőgyógyászati, párkapcsolati problémák kialakulása lehetséges. Terhességre is alkalmas ez az időszak. Ha azonban nem 1-es évben fogant a gyermek, valószínűleg csak besikerült terhességről van szó. ZOÉ

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Elérhetőség

Zoé Számmisztika

zoeszammisztika@gmail.comArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 23831
30 nap: 824
24 óra: 14